Sarai Gascón: “Segueixo estant a un nivell alt i espero tornar del Mundial amb moltes medalles”

Sarai Gascón disputarà a Funchal, a Madeira, els seus vuitens Campionats del Món de natació adaptada. La competició, que tindrà lloc del 12 al 18 de juny, s’havia de fer al setembre de l’any passat, però s’ha hagut d’endarrerir per la coincidència amb els Jocs Paralímpics de Tòquio.

Als seus 29 anys la nedadora del CN Terrassa afronta amb optimisme aquest Mundial. Se celebra en un escenari de bons records per a l’egarenca, ja que va ser la seu dels Europeus del 2016 i de 2021, on va obtenir un bon grapat de medalles.

Gascón nedarà un total de set proves. Els 50 i 100 metres lliures, aquesta darrera la seva gran especialitat, ja que va ser subcampiona a Tòquio; els 100 papallona, amb clares opcions també de podi, després del bronze dels Paralímpics; els 100 braça, els 200 estils i dues proves de relleu: el 4 per 100 lliures i el 4 per 100 estils.

Tot i el poc temps de preparació, la terrassenca espera fer un bon paper al Mundial. A l’horitzó l’espera els Jocs Paralímpics de París 2024, l’any de la seva retirada.

Gascón és una de les 22 esportistes convocades per la Federació Espanyola d’Esports de Persones amb Discapacitat Física (FEDDF) per participar en la gran cita de l’any de la natació adaptada.