Satisfacció del govern local per l’aprovació de la Renda Garantida de Ciutadania

Després que aquest dimecres el Parlament de Catalunya aprovés per unanimitat la Llei de la Renda Garantida de Ciutadania, el govern municipal ha expressat la seva satisfacció per la mesura. Considera que aquesta nova prestació social ha de millorar les condicions de vida de les persones en situacions més desafavorides. La tinent d’alcalde de Drets Socials i Serveis a les Persones, Lluïsa Melgares, ha estat present en la sessió parlamentària en què s’ha debatut i votat la llei.

La Renda Garantida de Ciutadania entrarà en vigor el proper 15 de setembre i comportarà que les persones que actualment perceben la Renda Mínima d’Inserció, l’antic PIRMI, passin a rebre aquesta nova ajuda. De moment serà de 564 euros al mes però la llei preveu que augmenti progressivament fins a arribar als 664 l’any 2020.

La podran sol·licitar altres col·lectius que abans no hi tenien accés. Entre els requisits: ser major de 23 anys, viure a Catalunya durant almenys dos anys, no tenir patrimoni més enllà de la primera residència i haver esgotat totes les prestacions possibles.

La Llei té el seu origen en una Iniciativa Legislativa Popular promoguda el 2011 per reclamar que es legislés el dret a aquesta prestació, contemplat a l’Estatut d’Autonomia. S’han recollit més de 120.000 signatures de suport entre la ciutadania i aconseguit la implicació de més de 70 entitats cíviques, col·legials, sindicals i polítiques, a més d’una cinquantena d’ajuntaments, entre ells, el de Terrassa.