S’ajornen els Jocs Olímpics de Tòquio fins a l’estiu del 2021

Com era de preveure els Jocs Olímpics i Paralímpics de Tòquio s’han ajornat a l’estiu del 2021 per no posar en perill la salut del esportistes per la crisi sanitària provocada pel coronavirus. La decisió s’ha fet pública aquest dimarts, després que les pressions de les diferents federacions i comitès olímpics nacionals hagin fet canviar d’opinió al Comitè Olímpic Internacional i al Japó, el país organitzador, que s’havien marcat quatre setmanes per prendre una mesura. A través de twitter s’ha fet públic aquest ajornament.

“En les circumstàncies actuals i sobre la base de la informació proporcionada per l’OMS avui, el President del COI i el primer ministre del Japó han conclòs que els Jocs de la XXXII Olimpíada a Tòquio s’han de reprogramar per a una data posterior a 2020, però no després de l’estiu de 2021, per salvaguardar la salut dels atletes, tots els involucrats en els Jocs Olímpics i la comunitat internacional”, assenyala el comunicat.

I és que, més enllà de preservar la salut dels esportistes, els Jocs corrien un risc de fracassar sense la participació d’alguns dels principals països com els Estats Units, Canadà, Austràlia o el Regne Unit, que sempre acaben encapçalant el medaller. A més es donen les circumstàncies que gran part dels esportistes no podien preparar en bones condicions la cita olímpica degut al confinament, com els residents a Europa, i d’altres no havien aconseguit encara el bitllet per a Tòquio perquè s’havien endarrerit els tornejos classificatoris de diferents modalitats.

Els Jocs Olímpics de l’era moderna daten del 1896 i s’han celebrat ininterrompudament cada quatre anys, a excepció de les dues Guerres Mundials als anys 1916, 1940 i 1944.

[Font imatge: Comitè Olímpic Internacional]