Segueix augmentant la pressió hospitalària amb 15 ingressats més durant el cap de setmana

La xifra de pacients hospitalitzats per covid-19 s’ha disparat a Terrassa en els últims dies. Durant el cap de setmana els dos centres sanitaris de la ciutat han sumat 15 nous ingressos i el nombre de malalts atesos arriba als 150. Es tracta de la xifra més alta des de finals de novembre, quan el nombre d’hospitalitzats era de 151. Actualment, entre la Mútua i el Consorci Sanitari atenen 117 pacients a planta, 18 a la UCI, 7 a semicrítics i 8 que reben hospitalització domiciliària.

Pel que fa al risc de rebrot, l’índex ha baixat lleugerament tant a Terrassa com també a tot Catalunya. A la ciutat s’ha passat dels 581 punts del divendres, als 487 actuals, mentre que al conjunt del país, la mitjana actual és de 546 després de baixar 69 punts durant el cap de setmana. En qualsevol cas, els nivells segueixen altíssims, amb un perill de contagi semblant al de mitjans de novembre, en plena segona onada.

Un altre indicador que demostra que la pandèmia segueix creixent és la velocitat de transmissió, que se situa a dia d’avui a Terrassa en 1,21. Durant el cap de setmana, s’han detectat un total de 354 nous contagis i ja són 12.829 els terrassencs que han estat infectats des del passat mes de març. La xifra de morts a la ciutat arriba a les 427, 12 més que ara fa una setmana. En tot el Vallès Occidental s’han registrat ja 1.909 defuncions a causa del virus. Segons dades de CatSalut, abans d’aquest dilluns a Terrassa ja s’havien vacunat contra la covid un total de 2.172 persones.