Segueix el descens de la natalitat a Terrassa i a Catalunya

El nombre de naixements a Terrassa segueix la tendència a la baixa dels últims anys. El 2017 van néixer a Terrassa 2099 nens i nenes, la xifra més baixa en 17 anys. Suposen un 7% menys que l’any anterior.. Aquest descens va començar el 2009, es repeteix al conjunt de Catalunya i, previsiblement, continuarà els propers anys. La causa principal, segons l’Idescat, és l’arribada a l’edat de tenir fills de generacions poc nombroses: les nascudes als anys vuitanta i principis dels 90.

L’edat mitjana a la maternitat continua creixent i se situa en 32,1 anys. L’edat de mitjana de les mares que han tingut el primer fill ha estat de 31 anys, de les més altes d’Europa. Les mares estrangeres són dos anys més joves en tenir fills que les mares de nacionalitat espanyola. A Terrassa un 27,2% dels naixements van ser de mare estrangera.

Per àmbits territorials, les comarques de Girona i el Camp de Tarragona són les àrees on la natalitat va ser més alta el 2017. Les més baixes les trobem a l’Alt Pirineu, Aran i les Terres de l’Ebre. La taxa de natalitat al Vallès Occidental, amb 8.334 naixements, és lleugerament superior a la mitjana catalana.

Pel que fa als noms més posats, Marc contínua liderant el rànking masculí. En el femení, Júlia/Julia li pren el primer lloc a Martina.