Segueixen els treballs per a restablir el servei a la línia R4 en les properes hores

Els operaris de Renfe segueixen traient material de la via per permetre que la línia R4 de Rodalies restableixi el servei després de l’accident en què dos trens van xocar frontalment divendres a la tarda, a l’alçada de Castellgalí. El sinistre va deixar un mort i un centenar de ferits. A la majoria d’ells se’ls va donar l’alta poques hores després, però nou encara segueixen hospitalitzats, tres d’ells en estat greu. A Mútua Terrassa n’hi ha tres: dos en estat greu i un en estat menys greu. Al Consorci Sanitari de Terrassa es va ingressar una persona dissabte que ha estat traslladada a Manresa.

A hores d’ara la prioritat de Renfe i Adif és restablir el servei, que és previst que es pugui fer dimarts al matí o, segons en quin estat es trobi la via un cop es retiri el material, fins i tot aquest dilluns a la tarda. Mentrestant, es manté el servei alternatiu per carretera entre Sant Vicenç de Castellet i Manresa per trens de la línea R4 i entre Sant Vicenç de Castellet i Calaf per als serveis de la línea R12.

La investigació encara ha d’esclarir per què dos trens que anaven en sentit contrari es desplaçaven per la mateixa via i no va funcionar cap sistema de prevenció. Aquest és el segon accident greu que pateix la línia R4 en tres mesos. Això ha despertat les protestes dels municipis del Bages, que reclamen millores a una línia que consideren que pateix “un dèficit històric d’inversió”.

A Manresa hi ha convocada una manifestació aquest dilluns al vespre i diversos usuaris de Renfe han iniciat una campanya per no pagar el bitllet de Rodalies.