Seguiment de la vaga “irregular en funció dels sectors”, segons CECOT

Segons la patronal CECOT la jornada de vaga convocada per la Intersindical-CSC ha tingut un seguiment irregular en funció dels sectors i ubicació dels centres de treball, però sense incidències. Les principals dificultats, diu CECOT, s’han produït en la mobilitat, causades pels talls de carreteres i a l’accés ferroviari. La patronal quantifica en un 14% els treballadors que han fet vaga en el sector serveis; un 21% en el comerç i un 5,5% en la indústria.

La Intersindical ha convocat aquesta vaga per demanar la derogació completa de la reforma del PP, un salari mínim de 1200 euros, la jornada laboral de 35 hores, plena igualtat de gènere, la recuperació de les lleis catalanes suspeses pel Tribunal Constitucional i l’absolució dels polítics independentistes jutjats pel Tribunal Suprem.

La CECOT, en un comunicat, ha expressat que una vaga general no és la “resposta adequada per canalitzar el malestar d’una part impotrant de la societat catalana” i lamenta “l’ús abusiu de l’exercici del dret a vaga”. La patronal creu que s’haurien d’intensificar “les taules de diàleg per arribar a acords”.