S’eleva a onze el nombre de persones ingressades per Covid-19, una d’elles en estat greu

Els casos de coronavirus a Terrassa viuen un cert repunt amb 64 nous positius des de divendres. En els darrers cinc dies s’han fet 839 testos PCR i un 7,6 per cent ha donat positiu. Gairebé cada dia s’han superat la desena de nous casos de Covid-19, una barrera que no es traspassava des de principis de maig. Divendres es va arribar al màxim dels darrers mesos de 25 nous casos, 9 d’ells al CAP Sant Llàtzer. Cal retrocedir a la segona quinzena d’abril per trobar una jornada similar. Aquest juliol, fins diumenge 26, s’havien detectat 170 nous casos, set vegades més que en tot el mes de juny.

Entre les set àrees sanitàries en que es divideix Terrassa, que inclouen Matadepera, Ullastrell i Viladecavalls, s’ha incrementat en 91 el nombre de positius. Des que va començar la pandèmia a mitjans de març hi ha 2.120 casos acumulats.

Aquest dimecres al matí hi ha onze persones ingressades a Terrassa: Cinc estan a la Mútua i sis al Consorci Sanitari. Una d’elles està en estat greu a la Unitat de Cures Intensives i la resta són planta.

En els últims dotze dies han mort cinc persones de coronavirus en tota la comarca. Amb aquestes la xifra de víctimes mortals per la pandèmia s’eleva a 1.429.

L’Ajuntament està insistint molt aquests dies en la triple protecció de distància, mans i mascareta per evitar que aquest increment de contagis, fins ara suau, passi a nivells preocupants.