S’engega la cinquena edició del ‘Mou-te, tu hi guanyes’ amb més propostes fins a finals d’any

Per cinquè any consecutiu es posa en marxa el programa d’activitat física saludable Mou-te, tu hi guanyes. La iniciativa pretén apropar l’activitat física a partir d’activitats gratuïtes i adaptades a cada persona. Arrenca el pròxim mes de març i s’estendrà fins a finals d’any.

Específicament es vol incidir en aquelles persones que no practiquen regularment cap activitat física. També per a persones amb riscs de patir problemes cardiovasculars i altres problemes de salut derivats de la falta de mobilitat o que necessiten realitzar exercici físic de forma moderada per prescripció mèdica.

La novetat d’enguany és l’activitat «Rutes de llum al vespre». Es tracta d’una caminada circular que passarà per diferents elements emblemàtics de la ciutat il·luminats, coincidint amb la commemoració i sensibilització d’un dia mundial concret. Es portarà a terme juntament amb el Consell Esportiu del Vallès Occidental, encarregat de fer la ruta guiada els següents dies mundials:

  • Dimarts 28 de febrer, Dia Mundial de les Malalties Minoritàries.
  • Dimarts 10 d’octubre, Dia Mundial de la Salut Mental.
  • Dimecres 15 de novembre, Dia Mundial Sense Alcohol.

La programació manté moltes de les activitats que s’havien fet en les darreres edicions, com «Iniciació», les «Passejades de marxa nòrdica» i «Marxa nòrdica i càncer de mama». Aquesta edició també compta amb la programació del «Cuida’t +60», que es va iniciar al mes de gener.

En aquesta edició el Qigong-Txikung s’amplia tant en el número de sessions com en els parcs on es farà. Per altra banda, la gimnàstica als parcs urbans incorporarà sessions a la carta dirigides per especialistes. Les «Caminades saludables» proposen itineraris rurals i urbans.

Inclourà també difusió de les activitats saludables, obertes i gratuïtes de les entitats de la ciutat. Es tracta de «Bici dijous», «Esport en família», «Danses al parc», «Caminades de les Fonts» i «Can Palet camina».