Un xoc de trens a Montcada provoca més de 150 ferits, la majoria lleus

Durant el matí d’aquest dimecres de pont la normalitat ha anat tornant a la línia de Rodalies de Renfe que passa per Terrassa, després d’haver patit un xoc entre dos convois per encalç, a l’estació de Montcada i Reixac-Manresa.

Uns 150 ferits de diversa consideració, la majoria lleus o menys greus, han estat evacuats ràpidament pel Sistema d’Emergències Mèdiques en col·laboració amb Protecció Civil, després d’haver-se produït l’accident quant faltaven 10 minuts per les 8 del matí. En principi tres persones ferides haurien estat portades a centres sanitaris.

A causa de l’accident ha quedat interromput el servei de Rodalies a les línies 4 de Terrassa i la R7 i la R12 en tots dos sentits de la marxa. Un servei que s’ha restablert poc abans de les 10 del matí i que ja ha retornat a la normalitat. Segons els bombers que ha enviat 7 dotacions al lloc del sinistre, ningú ha quedat atrapat als convois i els trens han estat totalment evacuats amb pocs minuts.

Segons alguns testimonis mentre un tren estava aturat, un altre convoi que arribava a l’estació l’ha embestit per darrera, provocant que molts passatges hagin caigut per terra i s’hagin fet diverses contusions al cap, al nas i sobretot a les extremitats. Els trens que habitualment van plens a aquestes hores d’un dia laborable, no circulaven amb tota la seva capacitat en ser un dia de pont. A hores d’ara s’investiguen les causes de la topada.


Jordi Ballart ha destacat que estan pendents de l’evolució dels ferits i ha reclamat que es necessita una millora urgent del servei.