Sensors i barreres automàtiques per minimitzar riscos a la riera del Palau en cas de crescuda sobtada

Sensors i barreres automàtiques per controlar els accessos de la riera del Palau i minimitzar els riscos en cas de crescuda sobtada del cabal. Aquest és l’objectiu d’un nou sistema de seguretat, que ha estat en període de proves durant algunes setmanes i que, l’alcalde i alguns regidors han visitat aquest dilluns, aquest dilluns al matí quan ja s’ha posat en marxa definitivament.

El dos sensors, un al carrer d’Edison i aquest, al carrer de la Carena de Mas Bellver, activen les 4 barreres automàtiques que s’han instal·lat als dos encreuaments de la riera: un, en aquest mateix carrer i, l’altre, al carrer dels Horts. En aquests dos punts l’aigua pot sobrepassar els ponts en cas de de riuada. De fet, durant les intenses pluges de l’agost de 2018 va morir un terrassenc arrossegat per l’aigua dins del seu cotxe en aquest segon pont.

Les alarmes salten quan al carrer d’Edison l’aigua arriba als 70 centímetres i aquest segon, quan arriba als 1,65 metres.

El projecte vol millorar la protecció i la seguretat de les persones i trencar la divisió física que suposen les lleres.

Els sensors generen una alerta que arriba a una aplicació (SENTILO) controlada per la Policia Municipal i Protecció Civil. Quan passa el perill, els agents pugen les barreres.

La instal·lació ha costat a l’Ajuntament 33.457,83 euros.