Sergi Mulet: “És injust que l’esport sigui un dels grans perjudicats per la pandèmia, el peatge que pagarem serà molt alt”

L’entrenador terrassenc Sergi Mulet va marxar fa més d’un any a Wuhan per fer de la seva gran passió, el futbol, la seva professió. Forma part de l’organigrama tècnic del Wuhan Three Towns. Fa un any l’entrevistàvem a les instal·lacions del Jàbac a Can Jofresa, quan encara la Covid-19 no havia esclatat al nostre país, i després d’esquivar-la a la coneguda com a zona 0 en trobar-se fora de la Xina.

Reconeix que ha estat dur futbolísticament una primera temporada atípica, però actualment Wuhan està més a prop de la nova normalitat, tot i els petits rebrots sorgits en diferents punts del país. I què s’està fent malament a Catalunya i en bona part dels països per no contenir la pandèmia?

En la vessant esportiva el futbol base del seu club no pot competir en tornejos de fora de Wuhan, així que els equips fan dobles sessions d’entrenament a la ciutat esportiva. No hi ha competició, però tampoc les restriccions que pateix l’esport amateur i base català. L’egarenc ho analitza i parla sobre el peatge que s’haurà de pagar en el futur.

En aquesta segona temporada Mulet espera aportar millor el seu segell personal a la rígida metodologia d’entrenament xinès. No sap que li depararà el futur, té contracte fins a final de temporada, però vol seguir aprenent del futbol mundial.

Entrenament del futbol base del Wuhan Three Towns