Bernal, García Molinero, Casalinho i Fernandes, a la gala internacional d’homenatge a la dansa

La gala internacional d’homenatge a la dansa és un reconeixement a joves promeses  que ja han obtingut l’admiració del públic i de la crítica en diferents certàmens nacionals i internacionals. Entre les figures convidades destaquen Sergio Bernal, Ángel García Molinero, Antonio Casalinho i Margarita Fernandes.  Aquesta actuació està programada en dues funcions, dissabte 15 (a les 8 del vespre) i diumenge, 16 de maig (a les 6 de la tarda). 

El Centre Cultural  convida tot un elenc de figures perquè mostrin un registre ben ampli de la dansa; des dels passos a dos més coneguts del ballet clàssic, a coreografies modernes i contemporànies i fins al flamenc i la dansa espanyola, en el que volem que sigui una gala internacional, un homenatge a la Dansa.

Dalt de l’escenari es podrà veure un planter de ballarins com Sergio Bernal que amb només 30 anys ja té companyia pròpia; Antonio Casalinho, guardonat amb el premi Grand Prix de Lausanne 2021 i Saïd Ramos, finalista en aquesta mateixa edició. La gala compta també amb premiats a nivell nacional: Tanit Cobas, Premi Millor Ballarina als Premis It Dansa 2019 i Ya Chue Garcia (Anaprode 2016) i a nivell internacional als premis Youth America Grand Prix: Margarita Fernandes (Preim YAGP 2019) i Haruhi Otani, semifinalista a l’edició del 2014.

Entre aquest elenc figuren també alumnes de grans escoles amb reconeixement internacional com és el cas d’Ángel García Molinero, becat per l’School of American Ballet de Nova York, i un ballarí que actualment treballa a la Dansekompagni de Holstebro (Dinamarca), Jaume Luque.

En aquesta ocasió el Centre Cultural no ha volgut deixar passar l’oportunitat de mostrar una part del planter de ballarins del Programa d’Alt Rendiment en Dansa del Centre Cultural Terrassa (PAR en Dansa). Ballarins molt joves que estan seguint els passos d’aquests nous talents de la dansa a qui desitgem una fructífera trajectòria: Júlia Martí, Josep Peñaloza, Pau Altimira i Lia Suárez.