Serveis Socials amplia el programa Despertador a 11 entitats i hi destina 110.000 euros a partir de setembre

Primera hora del matí a l’Esplai La Fàbrica. Des del 2013 aquesta entitat comença la jornada amb un bon esmorzar per una vintena de nois i noies, d’entre 12 i 16 anys, abans d’anar a l’institut. Per l’hora del pati també se’n porten un entrepà.

La idea va sorgir d’un estudi que analitza les causes de l’abandonament escolar que van fer els mateixos monitors: no esmorzar, que no hi hagi ningú a casa a aquelles hores i no tenir fixades les rutines i els hàbits diaris, són els principals motius. Per això, van decidir iniciar aquesta experiència.

El resultats a Can Tusell ha estat tan bons que ara Serveis Socials pretén estendre aquesta programa, batejat com a “Despertador”, a 11 entitats i esplais –INSOC Guadalhorce, l’esplai Can Palet, el de Ca n’Anglada, Can Parellada i el Tremola així com les Salesianes i els Salesians, Alba, Creu Roja i el Centre de Lleure Tu tries, a banda de La Fàbrica que ja ho fa- a partir de setembre.

Des del primer dia del proper curs, cadascuna d’aquestes 11 entitats rebrà de l’Ajuntament suport per contractar un integrador social durant dues hores diàries i 2 euros per a cada jove. En aquesta primera fase, el programa “Despertador” acollirà uns 220 joves.

Duque explica que una iniciativa d’una entitat es converteix així en política social de la ciutat.