Serveis Socials atorgarà 100 targetes-moneder a famílies en risc d’exclusió social, al juny

A partir del mes de juny, 100 famílies determinades pels Serveis Socials podran comprar als supermercats Bon Àrea amb unes targetes-moneder. Rebran una càrrega de 100 euros mensuals mentre duri la seva situació de vulnerabilitat i en facin un ús correcte i participin en tallers d’alimentació i estalvi energètic.

La iniciativa buscar ampliar una prova pilot que Creu Roja ha realitzat amb uns 60 usuaris. De moment, l’Ajuntament destina 120 mil euros a finançar aquestes targetes però la mesura s’estendrà progressivament: el 2018 seran 300 els nuclis familiars que les utilitzaran i, més endavant, la meitat dels usuaris del Rebost.

L’objectiu del regidor de Serveis Socials és canviar de paradigma: passar dels ajuts assistencials a d’un model més proactiu, on les famílies gestionin l’economia domèstica i recuperin la dignitat.

El nombre d’usuaris del Rebost va baixar en 2016 per primera vegada des de l’inici de la crisi. La xifra és encara alarmant: 11.765 persones van necessitar l’ajut d’aquesta xarxa social de distribució d’aliments l’any passat, però són un 9% (1.141 usuaris menys) que el 2015.

Per a Duque però, la fórmula ideal hauria de ser l’entrada en vigor de la Renda Garantida de Ciutadania.

Aquesta prestació pretén garantir uns ingressos mínims a les persones en situació de pobresa però no té data d’implementació.