Sessió formativa per identificar les violències masclistes digitals i combatre-les

Compartir coneixements i motivar els professionals que treballen amb dones que pateixen violències masclistes perquè es converteixin en agents de canvi.

Aquest és l’objectiu de la sessió formativa «Introducció a les violències masclistes en entorns digitals», a la que han assistit un centenar de persones. És el primer acte de la campanya del 25N que organitza l’Ajuntament de Terrassa, aquest any sí, totalment presencial.

La nova llei catalana de finals de 2020 inclou entre altres noves formes de violència masclista, la violència digital.

La sessió ha comptat amb les ponències d’expertes en aquest tema per ajudar a identificar comportaments molt normalitzats a les xarxes que són vulneracions dels drets de les dones. Així, l’advocada penalista, docent i activista Laia Serra ha explicat que les violències no es poden compartimentar, totes estan entrellaçades i obeeixen al mateix propòsit: expulsar les dones de l’espai central i modelar-les. Per això, és necessari, ha dit, que internet s’adapti a les necessitats de les dones/usuàries i no al revés.

El programa d’activitats inclou dos tallers pràctics per identificar les violències masclistes online i combatre-les. S’han programat els dies 23 i 29 de novembre, de 6 a 8 de la tarda. El primer, al Centre Cívic Montserrat Roig i el segon, a la Masia Freixa.

25n 202125n 2021 225n 2021 425n 2021 525n 2021 6