Sessió informativa virtual pel professorat per apropar la fabricació 3D a l’alumnat

El proper dimarts 14 de juliol, tindrà lloc la sessió informativa virtual per presentar la primera edició d’un nou taller adreçat especialment a l’alumnat d’educació secundària obligatòria. La formació vol apropar la Fabricació Digital i la cultura maker, i reforçar els vincles i les sinergies amb aquests espais presents al territori per esdevenir un referent educatiu pel professorat i pel conjunt de la ciutadania. A més pretén i facilitar el desenvolupament de noves competències digitals i tecnològiques en l’alumnat. 

Aquest taller s’emmarca dintre de la Guia d’Activitats Educatives, que des de 2008 el Consell Comarcal elabora amb diferents propostes formatives per donar resposta a les necessitats socioeducatives i oferir nous recursos complementaris als proposats des dels ajuntaments per als centres educatius de la comarca.

L’objectiu d’aquesta sessió serà aclarir i ampliar la informació del contingut i programa  per poder valorar de forma més ajustada l’adequació a la realitat de cada centre.

Per tenir un impacte real i oferir una nova experiència educativa innovadora, el taller s’ha creat conjuntament amb els espais i centres de Fabricació Digital del Vallès Occidental que participen activament en una xarxa comarcal que s’està consolidant. Actualment participen activament d’aquesta acció 6 espais: Fab Lab Terrassa,  Eclyps3, Fab Lab St. Cugat, UAB Open Labs, Ripolab Hacklab, Lab Castellar.  

És un taller pensat amb un format molt flexible i per aplicar una metodologia basada en reptes, l’aprenentatge col.laboratiu i la recerca de solucions conjuntes, on poder aplicar les diferents fases de desenvolupament d’un projecte des de la ideació , disseny de la solució, elaboració d’un prototip, validació i impressió aplicant tecnologies 3D. Per posar en valor la tasca desenvolupada pel propi alumnat, es destinarà la darrera sessió del taller per fer la presentació grupal de totes les propostes.