Carmen Suite D'alberto Alonso 1

S’estrena ‘Carmen Suite’, primera producció de dansa de LaFACT Cultural

La Factoria Cultural de Terrassa, estrena Carmen Suite d’Alberto Alonso. És la primera producció de dansa de LaFACT Cultural i comptarà amb la música en directe de l’Orquestra Simfònica del Vallès. L’estrena tindrà lloc el 12 i 13 de novembre en el marc de la 39a Temporada BBVA de Dansa.

Carmen Suite és una obra mundialment reconeguda que va ser creada a petició de la ballarina Maia Plisetskaya i que ella mateixa va estrenar el 1967 a Moscou amb el Ballet del Bolxoi. El mateix any, també es va estrenar a L’Havana amb el Ballet Nacional de Cuba i el paper de Carmen interpretat per l’estrella Alicia Alonso. 

La peça disposa d’una adaptació musical feta per Rodion Sxedrín, interpretada per l’OSV sota la direcció de Rubén Gimeno. L’elenc de ballarins principals compta amb figures destacades com Giada Rossi (Compañía Nacional de Danza), en el paper de Carmen. A més Sergio Bernal encarna a un personatge elegant i imponent en el paper de Don José. Per últim Cristo Vivancos interpretarà, doncs. un gran torero. 

Amb Carmen Suite és la primera vegada que LaFACT dur a terme una producció professional pròpia. Ii ho fa al costat dels repetidors Rodolfo Castellanos i Anael Martín, director artístic i coordinadora artística del Programa d’Alt Rendiment (PAR) en Dansa de LaFACT Cultural. Ambdós han estat ballarins del Ballet Nacional de Cuba.  

Per dur a terme aquesta producció s’ha comptat ambel suport de Prelude Events. 

 [Foto: LaFACT Cultural]