S’estrena el documental ‘Viatge interplanetari de la nau UPC’

La sala d’actes de l’edifici històric de l’ESEIAAT ha acollit aquest dimecres l’estrena del vídeo documental “Viatge interplanetari de la nau UPC”, produït per la mateixa universitat i protagonitzat pel professor Miquel Sureda. Els primers espectadors han sigut 290 estudiants de secundària convocats pel servei d’Universitat de l’Ajuntament de Terrassa.

En el documental, el professor Miquel Sureda viatja a través de diferents planetes i estacions espacials del món per explicar de forma senzilla i divulgativa el passat, el present i el futur de l’activitat espacial. Aquesta és una producció que pretén acostar la ciència de manera motivadora als joves d’entre 14 i 18 anys.

L’acte ha estat dinamitzat per la professora i sotsdirectora de l’ESEIAAT Núria Salan. També han assistit el director de la UPC, Xavier Roca, i el Regidor d’Universitats, Pep Forn. Durant l’acte s’ha destacat la importància de la ciència en la nostra societat i la necessitat d’acostar aquest àmbit d’investigació al jovent. Després de l’estrena, l’ESEIAAT publicarà el vídeo a la sèrie “Loopers de la UPC” i el distribuirà sota demanda a centres educatius que desitgin utilitzar-lo com una eina didàctica.