S’estrena un documental encarregat per l’Ajuntament per visibilitzar la intersexualitat

La I d’Intersexualitat és la lletra més desconeguda del col·lectiu LGTBI. Les persones intersexuals presenten una variació natural dels seus òrgans sexuals. Durant molts anys han estat tractades de malaltes i convidades a no fer pública la seva condició. Per donar-los visibilitat i acabar amb el seu silenci, l’Ajuntament va encarregar a Miquel Missé i a Aitor Aguirre que en fessin un documental. ‘Se receta silencio’ s’ha estrenat aquest dilluns al Cinema Catalunya davant de dues-centes persones.

La cinta, de disset minuts, la protagonitzen les actrius i activistes intersex Laura Vila i Mer Gómez, que van anar trencant aquest silenci a través dels personatges que van crear, la Cristina i la Lola. En el documental, en format de conversa telemàtica, les dues expliquen els entrebancs que es van trobar mentre creixien i com els han anat superant.

Després de la projecció del documental s’ha obert una taula rodona amb les seves protagonistes i Miquel Missé. En els propers mesos ‘Se receta silencio’ passarà per diversos festivals d’Europa i Sud-Amèrica i s’emetrà per algun canal televisió. Més endavant estarà penjat en obert a Internet.