Set actes simultanis reclamen la fi de la violència masclista i homenatgen les seves víctimes

Quinze dones han mort assassinades aquest any a Catalunya de mans de la seva parella o exparella. Una de les víctimes era terrassenca, l’Antonella, que va ser morta al juliol davant de la seva filla.

Com cada any, el 25 de novembre es recorden les víctimes de la violència masclista i es reclama posar-hi fi. A Terrassa s’han fet set actes institucionals simultanis, un a cada districte, amb lectura del mateix manifest.

Al districte 1 s’ha fet al Raval. El text l’han llegit representants d’entitats i la regidora de Polítiques de Gènere, Núria Marín. S’han recordat altres violències que pateixen les dones, com la sicària, la digital, la institucional i la de segon ordre.

Després del manifest s’ha fet un minut de silenci, s’han encès espelmes en record a les víctimes i se les ha homenatjat a través d’una interpretació en saxo. La coral del Casal de la Dona ha cantat l’himne feminista ‘Canción sin nombre’ de Viviana Quintana.

Dones2Dones3

Dones4

Performance de Terrassa Feminista

Després de l’acte institucional, el col·lectiu Feministes Terrassa, integrat per una desena d’entitats i partits, ha fet una performance on han comparat les víctimes mortals de la violència masclista amb les d’un accident d’avió. Amb l’històric de dades han mort assassinades a l’Estat espanyol 1.238 dones, inclosos fills en alguns casos, que equivalen a tres accidents sense supervivents d’un Boeing 747.

Amb aquesta acció Feministes Terrassa reclama més recursos per la prevenció i el tractament de les violències masclistes així com més atenció a les víctimes.

Dones5