Set concerts en el 25è cicle de ‘Jazz a la Fresca’ al pati de la Nova Jazz Cava

Del 5 al 26 de juliol, cada divendres i dissabte, el pati de la Nova Jazz Cava torna a acollir 7 concerts dins una nova edició del Jazz a la Fresca. Un cicle que celebra 25 anys de concerts a l’exterior del local del passatge Tete Montoliu. Una programació de variats estils jazzístics que actualment roden per tot el món.

Programació d’artistes:

El primer dia, 5 de juliol, arriba la cantant catalano-brasilera Namina ‘Roots’. Un viatge personal a les arrels de la música afro-americana amb blues, work song i folk que s’alternen amb una visió original i personal de l’artista.

El dia 6 arriba un trio d’orgue, bateria i guitarra. Ho faran capitanejats per tres mestres referents de cada instrument: Benjamín León, el terrassenc Adrià Font i Kike Angulo.

El dia 12 arriba Tòfol Martínez. Oferirà un repertori de blues basat en temes dels seus darrers àlbums que barreja amb nou material. El sabadellenc desplegarà el seu enèrgic so directe amb el suport d’una poderosa banda amb grans noms del gènere.

El dia 13 el jazz i el folklore llatino-americà impregnen la música del contrabaixista canari Martín Leiton, que presenta ‘Caravana’.

I el dia 19 debuta a Terrassa la vocalista Carole Alston. La cantant nord-americana compta amb una extensa trajectòria que l’ha dut a actuar pels cinc continents. Una veu personalíssima que ha desenvolupat una carrera tant en l’àmbit del jazz com del teatre musical. Coneguda pel seu talent per a la interpretació del gospel i el blues, estarà acompanyada per quatre músics de l’escena actual.

I pel dia 20 el Club de Jazz proposa el tàndem Ricard Gili & Oriol Romaní. Lideren una proposta de swing amb autèntics especialistes del jazz clàssic.

El dia 26 tanca el cicle d’estiu dos noms de l’univers jazzístics tant reconeguts com Eddie Henderson i Steve Davis.

Amb 80 anys el trompetista de Nova York Eddie Henderson ve a passejar per dalt l’escenari tota la seva experiència des que va ser alumne de Louis Armstrong i va tenir el reconeixement de Miles Davis, fins a les seves col·laboracions al llarg de tota una carrera amb Art Blakey, Johnny Griffin o Roy Haynes entre una infinitat de noms més.

Per la seva banda, Steve Davis és un dels trombonistes més destacats del panorama actual que signa una vintena d’àlbums amb el seu estil líric i dur alhora. Plegats s’alien amb el jove pianista Will Barry, el contrabaix de Mark Hodgson i el bateria Stephen Keogh.

Darreres jam sessions de la temporada estable

El Club de Jazz manté les darreres Jam Sessions de la temporada a l’interior de la sala. Serà amb l’actuació de la guardonada banda holandesa Guy Salamon Group.

La cita és el dijous 25, a partir de les 10 de la nit. Tancarà amb humor i energia les sessions.