Set empreses del sector del videojoc presenten el seu projecte en el Fòrum d’Inversió

Videojocs i emprenedors s’han reunit aquest divendres al Canòdrom Parc de Recerca creativa, on s’ha celebrat el Fòrum d’inversió en el sector de Gaming i Videojocs. La Business Angels Network de Catalunya, juntament amb la incubadora GameBCN, han organitzat el Fòrum d’Inversió dins del marc dels 15 anys de BANC, la primera xarxa d’inversors privats BA a tota Espanya.

L’acte s’ha organitzat amb l’objectiu de remarcar la importància d’un sector que cada vegada és més important i on les empreses protagonistes poden ser grans projectes empresarials de futur. L’esdeveniment ha aconseguit traslladar a inversors i Business Angels coneixements bàsics sobre els nous models econòmics relacionats amb la industria dels videojocs.

Previ a la presentació dels projectes, els assistents han pogut gaudir de la intervenció del secretari tècnic de l’associació de Desarrollo Español de Videojuegos (DEV), Emanuele Carisio, qui va fer la presentació del llibre blanc que ha elaborat la DEV mitjançant una conferència sota el títol, Las 3D de la financiación de videojuegos: Detectar, Destinar, Devolver”.

Carisio ha expressat que actualment hi ha un boom mediàtic cap al sector del videojoc, ja que actualment s’està descobrint una indústria estructurada, amb professionals especialitzats en diferents disciplines i amb un punt fort, en el cas de les empreses espanyoles, com ho és la creativitat.

Els estudis creats a Espanya des del boom pels videojocs als anys 80 han demostrat una gran capacitat creativa en gràfics, interfícies, dinàmiques però, segons Carisio, el sector té un gran repte per davant que és  l’accés al finançament per anar més enllà i poder competir amb les grans produccions que s’anomenen de tipus Triple A al sector.

Seguidament, el protagonisme ha passat a mans dels emprenedors dels set projectes seleccionats per BANC i GameBCN, qui van disposar de set minuts cadascun per presentar el seu projecte davant dels inversors convocats i de cinc minuts addicionals per respondre les preguntes d’aquests.

Els projectes que s’han presentat han sigut molt diversos i han inclòs jocs musicals com Dungeons and Dancers; Rise of Titans, un joc interactiu 3D de competició o Etherborn, un videojoc en 3D de plataformes en tercera persona, entre d’altres.