Set entitats egarenques publiquen un manifest demanant la gestió pública de les residències

Diverses entitats socials terrassenques han signat un manifest reclamant la gestió pública de les residències. El text, publicat aquesta setmana, demana a la classe política que prioritzi de manera “immediata” la gestió social de tots els serveis de caire social, posant especial èmfasi en les residències. A més, demana a Ajuntament i Generalitat que concretin les dades de l’estat actual de les residències de Terrassa i comarca, distingint les xifres de les residències de promoció i gestió pública, les de promoció i gestió social amb places concertades i les de promoció i gestió mercantil amb places concertades. La intenció és que sigui públic el nombre de places existents en cada modalitat, així com la seva situació actual. El manifest també reclama millors salaris per als treballadors d’aquests equipaments i que tots disposin del material de protecció necessari.

Segons els signants, l’actual crisi sociosanitària és “inacceptable” perquè ha provocat “un alt nombre de contagis i de morts evitables”. A més, denuncien que ha demostrat la realitat de centres on els residents pateixen “de maltractament psíquic o físic, de mala alimentació, d’amuntegaments i deficiències en les cures necessàries”. El manifest en culpa la manca de control per part de l’administració, apuntant la privatització d’aquest tipus de serveis com la principal causa de la reducció de personal, salaris i fins i tot menjar.

Les set entitats que han acordat el manifest són la Comissió per a les residències públiques a Terrassa, la Plataforma en defensa de la sanitat pública – Marea Blanca, la Federació d’Associacions Veïnals de Terrassa, Iaioflautes Terrassa, Prou Barreres, Consell d’Entitats d’Acció Ciutadana i Moviment per a unes pensions dignes.