Set escoles donen un nou impuls a la candidatura de la Seu d’Ègara a Patrimoni Mundial de la Unesco

Set escoles de la ciutat han aportat aquest dimarts el seu gra de sorra en la candidatura de la Seu d’Ègara per esdevenir Patrimoni de la Humanitat. Ha estat en una jornada oberta a la ciutadania on alumnes de primària dels centres Santa Teresa de Jesús, Serra de l’Obac, Bisbat d’Ègara, El Cim, Isaac Peral, Creixen i Vedruna Vall s’han encarregat d’organitzar diverses i variades activitats culturals.

La jornada l’ha obert l’escola Santa Teresa de Jesús amb un recorregut musical des dels anys 60 fins els nostres dies versionant Els Beatles, Abba, Queen o Els Pets. Els han seguit alumnes de la Serra de l’Obac amb el concert «Clara, l’art per dins».

Prèviament a la jornada els alumnes de les escoles participants han treballat aspectes relacionats amb la Seu d’Ègara. De fet, la Unesco valora molt positivament la implicació d’escoles i universitats en la difusió del patrimoni.

A fora de les esglésies dues parades, una de l’Isaac Peral i l’altra de Creixen, exposaven i venien productes artesanals relacionats amb la Seu com punts de llibre, xapes o il·lustracions.

De la part festiva se n’ha encarregat l’escola Bisbat d’Ègara, amb balls tradicionals, gegants, capgrossos i ball de bastons.

Alumnes de l’escola El Cim han fet visites guiades per les esglésies de Sant Pere mentre que els del Vedruna Vall hi han exposat fotografies.