Set patis d’escoles obriran fora de l’horari escolar abans d’acabar el curs

Abans d’acabar el curs escolar l’Ajuntament implantarà de nou, el projecte de patis oberts, l’obertura d’alguns patis dels centres d’ensenyament fora de l’horari escolar i per a l’ús de tots els ciutadans de cada barri. Així es desprèn de l’Informe de Presidència exposat en el ple del Consell Escolar celebrat aquest dimarts a l’escola El Cim. L’Ajuntament ha aconseguit els diners per posar en marxa el projecte que vol reforçar els Plans d’Entorn i implicar-hi als Consells de Districte que rebran la proposta a finals d’aquest mes.

Es tracta de recollir les demandes del territori amb l’ajut de Serveis Socials i Joventut, i organitzar plans socioeducatius perquè l’obertura de patis no quedi només en un espai de joc vigilat. L’objectiu és implicar el màxim d’entitats i persones possibles per donar suport i cobrir les necessitats concretes de cada territori.

La intenció és posar en marxa el projecte abans d’acabar el curs i després ajustar els dies d’obertura, els horaris i les activitats, depenent de les demandes de cada barri. Els patis oberts seran un per districte. Lanaspa en el Districte 1, l’Escola Montserrat pel 2, el President Salvans per el 3, el Roc Alabern per el districte 4, el Marià Galí pel 5 i el Font de l’Alba per el 6. Per al futur nou districte 7 s’està buscant un centre de Secundària. D’altra banda el Consell Escolar també va informar de la preinscripció i matricula per al curs 2018-2019, del reglament definitiu del Consell i els informes de les diferents comissions de treball.