Set propostes de resolució es debatran al primer ple de dones de divendres

L’Ajuntament de Terrassa celebrarà divendres, 9 de juliol, un Ple extraordinari format exclusivament per dones de forma presencial. Una iniciativa pionera a nivell autonòmic i local. Aquest dimarts s’ha celebrat la junta de portaveus prèvia a la sessió.

Les 7 propostes que hi arriben són fruit d’un procés participatiu en el qual han pres part les 12 regidores dels 5 grups municipals (i també membres de TeC) i 64 dones més representants de 43 entitats i col·lectius feministes.

La data escollida per celebrar la sessió no és trivial: aquell mateix dia però de l’any 1937, Quitèria Tarragó Casellas va ser nomenada regidora de l’Ajuntament de Terrassa -la primera de la ciutat i de tot l’Estat- . De fet, la primera moció serà el reconeixement públic a Tarragó i l’exposarà la regidora de memòria històrica, Ona Martínez.

La segona proposta, l’exposarà una de les dones del grup de treball de detecció i atenció a les violències de gènere i s’explicaran els acords als que s’ha arribat en aquest tema.

La 3a, 4a, 5a, segueixen la mateixa mecànica i tractaran, respectivament, sobre prevenció i sensibilització sobre les violències masclistes, el dret de les dones al treball col·lectiu i al treball de cures.

La 6a, surt de la Comissió 8 de Març, serà exposada per una de les integrants i és el reconeixement a Carmen Pablos, una activista feminista que va fundar i presidir l’Associació de vídues de Terrassa.

I, finalment, la 7a, marcarà el full de ruta de les polítiques de gènere dels propers anys i serà exposada per la regidora de l’àrea, Núria Marín.

7 minuts com a màxim per exposar cada proposta. I la resposta la farà un grup municipal en nom de la resta en un temps màxim de 6 minuts. L’excepció serà la 7a moció, la darrera i més política, on intervindran totes les formacions polítiques. 6 minuts per a cada grup.

La voluntat és que aquest ple de dones tingui continuïtat i es celebri un cop l’any.