Setmana de la Poesia de Terrassa 2021: Homenatge a Felícia Fuster

La cinquena edició de La Setmana de la Poesia a Terrassa farà homenatge a la poetessa, pintora i traductora barcelonina Felícia Fuster i Viladecans commemorant així els 100 anys del seu naixement. L’associació Rauxa Poesia ha cregut interessant homenatjar-la perquè va ser una dona compromesa amb els joves, els drets de les dones i la llengua. Obres com “Una cançó per a ningú i trenta diàlegs inútils” la van fer mereixedora d’aquest reconeixement el mateix any 2021 en què el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’ha decidit anomenar com l’Any Felícia Fuster.

La Setmana de la Poesia arrencarà el pròxim 19 d’octubre a les 19:00h al Centre Cultural El Social del Carrer Font Vella, amb un diàleg entre la Neus Aguado, l’Antoni Clapés, en Jordi Mas i la Sònia Moll. En aquest col·loqui es parlarà sobre l’obra dels presents i la de Felícia Fuster.

El dijous 21 es celebrarà a la Nova Jazz Cava, a les 19:00h, l’espectacle «T’obro la meva veu sota dels núvols», una representació dels poemes de Felícia Fuster a càrrec de quatre dones. La poetessa Marta Pérez Sierra, la ballarina Aida Gonzàlez, la trompetista Valeria Feigan i la Tònia Passola com a encarregada de la documentació i selecció dels poemes que es recitaran.

Per finalitzar els esdeveniments relatius a la Setmana de la Poesia la Lluïsa Julià, comissària de l’obra literària de l’Any Felícia Fuster, oferirà una conferència al local dels Amics de les Arts a les 19:00h que portarà com a títol «Felícia Fuster (1921-2012): Visc en exili damunt les paraules».