Setze nedadors del CN Terrassa participen al Campionat d’Espanya Absolut i Júnior d’Estiu

Setze nedadors del CN Terrassa participaran entre el 3 i el 7 d’agost en el Campionat d’Espanya Absolut i Júnior Open d’Estiu que se celebrarà a les instal·lacions del CN Metropole de Las Palmas de Gran Canària. La competició aplegarà 594 nedadors de 150 clubs, entre ells els que estan participant als Jocs Olímpics de Tòquio, a excepció de Mireia Belmonte i Jimena Pérez.

El club egarenc presentarà quatre nedadores i dotze nedadors, que competiran en diferents proves individuals i de relleu, sota la direcció tècnica d’Eugeni López i Francesc Xavier Reina. López explica que els objectius de cara a la cita que tanca la temporada són “rebaixar les nostres millors marques, ser molt competitius i, per tant, nedar el màxim nombre possible de finals, i, sobretot, no tenir cap baixa de darrera hora per la pandèmia. Hem patit algun confinament, però podem dir que, en línies generals, la Covid-19 ens ha respectat”.

Les opcions de medalla se centren en Miguel Durán i Mario Mollà, dos nedadors que van quedar-se a dues dècimes de classificar-se per als Jocs Olímpics de Tòquio amb el relleu de 4 per 200 metres lliures. També poden estar en posicions de privilegi Adrián Santos i Ferran Siré, així com el quartet del 4 per 200 lliures masculins. El campionat atorgarà medalles a la categoria absoluta jove (nascuts el 2001 i 2002 i nascudes el 2002 i 2003), en la qual el club té candidats ferms al podi com ara Mollà, Santos o Siré. El tècnic detalla que dos nedadors, Aida López i David Benítez, arriben a la cita amb problemes físics que els impediran rendir al cent per cent. Pel que fa a la categoria júnior, el CN Terrassa presentarà dos representants, Guillem Pérez i Adrià Roy.

El campionat es desenvoluparà pel format d’eliminatòries i finals, a excepció dels 800 i els 1500 m lliures i els relleus, que es disputaran en format contrarellotge. El dimarts 3, la competició constarà d’una única sessió, que arrencarà a les 16.30 hores. Dimecres, dijous, divendres i dissabte, les proves s’iniciaran a les 9.30 i es reprendran a les 17.30 hores.