Simulacre de confinament dels alumnes de l’Escola Josep Ventalló davant un accident químic

Primera prova de sirenes per risc químic a Terrassa. Els 19 alumnes de 6è B de l’Escola Josep Ventalló, al barri de Can Parellada, han participat activament en aquest simulacre que organitza Protecció Civil (en total 86 sirenes de 38 municipis s’han activitat al llarg del matí i uns 50.000 escolars han fet l’exercici).

Terrassa s’estrena en aquesta prova perquè les 3 sirenes es van instal•lar a l’estiu. A partir d’ara, es farà dos cops l’any: a la primavera i a la tardor.

A les 10 del matí ha sonat la primera alerta i després dos més. 3 avisos sonors d’un minut cadascú separats per 5 segons de silenci.

Amb la primera sirena, l’alumnat que es trobava al pati, ha començat l’exercici de confinament (la mesura més segura en cas d’accident químic: tancar-se en l’edifici més proper).

Un cop a l’aula, amb les finestres i persianes tancades, els responsables de la Generalitat i també de l’Ajuntament han respòs els dubtes de l’alumnat. Així, han après, per exemple, que els cotxes no són espais segurs i que els pares no han de venir-los a buscar al centre.

A les 10 i 10 minuts ha sonat una quarta sirena, amb so continu de 30 segons que anuncia que el risc ha passat.

A Terrassa, l’empresa LAMIRSA (Laboratoris Miret S.A.) és la que podria fer saltar les alarmes en cas de fuita. L’escola està dins del radi d’influència del possible núvol tòxic.