S’inaugura una placa d’homenatge a Federico García Lorca 88 anys després del seu pas per Terrassa

L’entrada del Teatre Alegria ha estat la ubicació escollida per a l’acte d’inauguració de la placa d’homenatge a Federico García Lorca. Una proposta impulsada per la Taula Sectorial d’Arts Escèniques que recorda el pas del famós poeta i dramaturg espanyol a l’antic Teatre Alegria de Terrassa, anteriorment ubicat al carrer de la Rasa. L’any 1935 García Lorca va ser a Terrassa amb motiu de la representació de la seva obra «Yerma» dirigida per Cipriano Rivas i protagonitzada per l’amiga personal de Lorca, l’actriu Margarida Xirgu.

Un acte que ha comptat amb la presentació de la placa i amb la presència de l’alcalde Jordi Ballart, la regidora de cultura Rosa Boladeras, i representació de la Taula Sectorial d’Arts Escèniques així com representants dels grups municipals i amants del llegat i la història de García Lorca.

Després dels discursos d’homenatge a la figura de Federico García Lorca les persones assistents a l’acte s’han dirigit al Teatre Principal, on s’ha representat «Yerma», dins de la temporada Terrassa Arts Escèniques.