Sindicats i entitats fan una crida a participar a la vaga feminista del 8M

Després de diversos dies d’actes dedicats al feminisme, aquest divendres es commemora el Dia Internacional de les Dones. Una dotzena de sindicats han convocat una vaga de 24 hores tant a nivell laboral com domèstic, de consum, cures i educació. Els majoritaris en canvi, Comissions Obreres i UGT,  només convoquen a una aturada laboral de dues hores.

El tret de sortida a la vaga es donarà aquest dijous al vespre, hores abans de l’inici oficial. Serà amb una marxa de torxes formada només per dones i que sortirà del monument a la Dona.

Ja divendres, la jornada de vaga començarà ben d’hora, a  les 7 del matí, amb una concentració a la plaça Vella, organitzada per la Comissió 8 de març, formada per entitats, associacions i grups de dones.

A les 12 del migdia, una concentració institucional al Raval de Montserrat i a la 1, un dinar popular al Vapor Ventalló. Havent dinat, i al mateix espai i es farà un taller d’autodefensa i un altre de cures.

La gran cita de la vaga serà al vespre amb la manifestació que sortirà a les 8, mitja hora després de la concentració. La capçalera de la marxa, amb col·lectius feministes i moviments socials, començarà de la plaça Ricard Camí i el bloc institucional de més amunt, a la plaça Lluís Companys.

El programa de la Dia Internacional de la Dona ha inclòs 45 activitats organitzades per l’Ajuntament i 28 per entitats de la ciutat.