S’inica el debat per triar les propostes del procés participatiu per millorar els barris

A partir d’aquest dimarts i durant el mes de desembre, es presentaran als Consells Municipals de Districte (CMD) les idees aportades per la ciutadania, entitats i col·lectius  que participen al procés participatiu per millorar els barris.  Les aportacions formen part del projecte Amb tu, millorem la vida del barri. Així, s’inicia la posada en marxa  de la fase de construcció col·lectiva.

El procés participatiu va arrencar el passat 1 d’octubre amb una primera fase d’aportació de propostes per part de persones a títol individual, entitats i col·lectius de la ciutat. Aquesta primera fase va finalitzar el 7 de novembre. La setmana passada es va reunir la comissió de seguiment del procés, per conèixer els resultats d’aquesta primera fase. Ara, les 92 idees que complien els requisits demanats es traslladaran als CMD per tal de debatre i treballar aquestes idees. Per tant, d’aquest treball als consells sorgiran les propostes que finalment es traslladaran al Govern Municipal.

A la ronda de sessions dels CMD, que comença aquesta tarda al Districte 3, la presentació de les idees anirà a càrrec de les persones que han tingut la idea, o de la coordinació del districte, en cas que no desitgin intervenir.

Després, al febrer, es desenvoluparà la fase de construcció col·lectiva, en què cada consell debatrà i treballarà les propostes presentades.

Seguint també les bases del procés, totes les propostes es finançaran amb despesa corrent, no amb el pressupost d’inversions. És a dir, totes es refereixen a la contractació de serveis pel mateix any, organització d’activitats, formació, accions de sensibilització, etc.

Per acabar, al març, el Govern municipal valorarà i seleccionarà les propostes a dur a terme, que es faran públiques a l’abril.