S’inicia la vacunació de record a persones amb AstraZeneca i els contactes estrets hauran de fer quarantena

 Salut ha prioritzat impulsar la dosi de record en persones de 60 anys o més. Per a fer-ho, s’enviaran SMS de recordatori al col·lectiu d’entre 60 i 69 anys. Ara també es trucarà a persones d’aquestes edats que encara no estiguin vacunades.

En segon  lloc, a partir d’aquest dilluns, ha començ la vacunació de record a persones vacunades amb AstraZeneca, de qualsevol edat, que facin més de tres mesos de la darrera dosi. 

En tercer lloc, s’enviaran SMS de recordatori a persones vacunades amb Janssen. També se seguirà impulsant la vacunació en infants de 12 i més anys, això com la dels residents en centres sanitaris i sociosanitaris, professionals sanitaris i sociosanitaris.

Per últim, es preveu anar incorporant progressivament a la vacunació de record els grups d’edat de més de 40 anys que faci més de sis mesos de la darrera dosi, començant amb les persones més grans.

Aquestes mesures volen donar resposta a l’increment de casos de Covid19 a Catalunya, ajudat per la creixent presència de la variant òmicron a Catalunya. 

De fet, la vacunació s’intensifica, amb mig milió de vacunes posades la darrera setmana i un acumulat que ja supera els 13 milions de dosis. Es pot incrementar demanant cita prèvia a VacunaCovid, gràcies a una disponibilitat superior a les 200.000 cites.

Cal remarcar la inoculació de la primera dosi en infants d’entre 5 i 11 anys, que ja arriba a les 40.919.

 Pel que fa a les dosis de record, ha crescut fins a gairebé el 60% de l’administrable entre persones de 60 a 69 anys, així com fins el 66% en professionals sanitaris.

En total, la setmana passada es van superar les 500.000 dosis.

Quarantena per als contactes estrets

A a partir d’aquest dijous, s’haurà de fer quarantena si s’és contacte estret d’un positiu tant si s’està vacunat com si no. 

Hi amb dues excepcions. Per uan banda, els residents en centres residencials amb una cobertura de dosis de record superior al 85%. I de l’altra els professionals sanitaris i sociosanitaris, als quals s’aplicarà el protocol de proves diagnòstiques que correspongui.

Notícia relacionada