S’inicia un procés participatiu per fer de Terrassa una ciutat per envellir bé

Més de 50.000 terrassencs i terrassenques tenen més de 60 anys i les projeccions diuen que aquest col·lectiu creixerà en les properes dècades.

L’envelliment és un procés natural que haurien de viure totes les persones amb la màxima dignitat i empoderament.

Per això, l’Ajuntament vol recollir les opinions de totes les persones, de totes les edats, per dissenyar les polítiques públiques que han d’acompanyar-les en aquesta experiència. S’inicia així un procés participatiu que ha de servir per avançar en el Pla Local per a un Envelliment Integral de Terrassa (PLEI’T). Un projecte que ha estat qualificat com el més important del mandat en l’àmbit de la gent gran i que marcarà les línies estratègiques dels propers 10 anys.

Per participar en l’elaboració d’aquest pla, totes les persones majors de 16 anys podran contestar un qüestionari sobre com voldrien viure aquesta etapa, disponible a partir de l’1 de juliol a la plataforma participa Terrassa. Se sumen també les entrevistes que han fet persones sèniors sobre el mateix tema.

Aquestes accions participatives noves s’afegeixen als tallers iniciats al 2018, quan van començar els treballs del Pla Estratègic de la Gent Gran. Ara, el document canvia de nom i suma un quart eix (coneixement, comunicació i sensibilització) perquè es vol fer un pla compartit i per a tothom. És a dir, fer de Terrassa una ciutat per envellir bé.

Gent gran, serveis socials i autonomia hi treballen de forma transversal, en xarxa i amb mirada interseccional per aconseguir-ho.