S’instal·len càmeres de videovigilància d’incendis a La Mola

La Fundació Patrimoni Natural ha promogut  la instal·lació d’entre 4 i 6 càmeres fixes i 3 de mòbils al cim de La Mola. Amb aquesta mesura es  vol prevenir incendis forestals al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. També es  retiraràn i renovarane les plaques solars, els suports i antenes dels repetidors de comunicacions que  tenen més de 15 anys.

Aquesta actuació és possible, gràcies a un treball conjunt de la Diputació de Barcelona, de l’Ajuntament de Matadepera, la Fundació Patrimoni Natural i la Federació d’ADFs del Vallès Occidental.  El responsables del Parc Natural de Sant Llorenç  que s’encarregaran de retirar les plaques solars. El servei de prevenció d’incendis de la Diputació serà qui retirarà els suports i les antenes antigues. Per la seva Banda el consistori instal·larà un enllaç per donar cobertura d’internet de qualitat entre Can Prat i la Mola. La Fundació és qui finança les càmeres de vigilància d’incendis forestals.  Els  ADFs es faran càrrec del cost del transport en helicòpter i facilitaran el personal especialitzat en telecomunicacions per fer tot el muntatge.

Aprofitant la instal·lació d’antenes per a la recepció d’internet d’alta velocitat al cim de la Mola, també s’habilitarà un punt d’accés wifi obert a la ciutadania, a la façana del Monestir. Aquesta iniciativa és possible gràcies a la instal·lació d’uns nous enllaços que envien el senyal des del Casal de Cultura fins al cim de La Mola.