Sira Armengou, del Club de Peses Terrassa, campiona d’Espanya Absoluta en -49 quilos

L’aixecadora del Club de Peses Terrassa Sira Armengou es va proclamar el passat cap de setmana campiona d’Espanya Absoluta en la categoria de -49 quilos. Ho va aconseguir en la màxima competició estatal. Disputada a Huércal, Almeria, va comptar amb un 177 participants.

Armengou va aixecar 72 quilos en arrencada i 95 en dos temps. Així, es va penjar la medalla d’or en el seu pes corporal i va aconseguir la segona millor marca femenina del campionat amb 265,13 punts Sinclair. Només va ser superada per la gallega Irene Martínez. L’atleta del CP Terrassa, a més, es va quedar a només dos quilos de la mínima per al Mundial Absolut. La prova se celebrarà al setembre a Riad, a l’Aràbia Saudita. Amb tot, Armengou disposarà d’una nova oportunitat en un control de marques el juliol.

De la resta d’esportistes del club egarenc classificats per a l’Estatal, cal destacar el cinquè lloc d’Arnau Ariño en la categoria de -89 quilo. Amb dos aixecaments de 129 i 155, en arrencada i dos temps, respectivament. El CP Terrassa, amb cinc atletes, va ser el club que va aportar més integrants a la selecció catalana. Catalunya va quedar fora del podi en una classificació. Finalment, Andalusia va encapçalar la competició tant en categoria masculina com en femenina.

Arnau Ariño Cp Terrassa

Arnau Ariño va finalitzar cinquè en -89 quilos

Entre els participants, també hi va competir l’aixecadora egarenca del CH Matadepera Dámaris Sosa, que es va penjar la medalla de plata en la modalitat de -81 quilos.