Sis nous grups de cicles formatius permetran rebaixar els 700 alumnes d’FP que no tenen plaça

El Departament d’Ensenyament obrirà a la comarca sis nous grups de les matèries més demandades per a cicles formatius de Grau Mitjà de Formació Professional. També s’amplien grups en aquells centres que la capacitat ho permeti. En total entre 12 i 14 aules més al Vallès per a la Formació Professional. A més del 8 al 10 d’aquest més s’obre un nou període extraordinari per a les matriculacions.

Així ho ha anunciat el Departament i l’Ajuntament en un Consell extraordinari de la Formació Professional celebrat aquest dijous, per donar resposta als més de 700 alumnes que en la preinscripció s’han quedat sense plaça per estudiar. Tres dels nous grups s’han creat en Auxiliar d’Infermeria a l’Institut Blanxart, Sistemes de microinformàtica i xarxes, al Nicolau Copèrnic, i Gestió administrativa, a l’IES Terrassa.

En la reunió també s’ha acordat crear una comissió de treball que estudiarà els desajustos que hi ha en la FP entre les vocacions dels alumnes, el perfil que volen les empreses i l’oferta i la demanda del mercat. Pel futur el Consell reivindica participar de la taula mixta de planificació de la FP per evitar situacions com la d’aquest any.

La Cambra ha aprofitat la sessió per presentat el projecte COVE dotat amb 4 milions d’euros per millorar la Formació Professional i adaptar-la als canvis tecnològics i a les estructures europees. De moment i a l’espera de les dades definitives per aquest curs, més de 700 alumnes no tenen plaça per cursar la FP, en una edat amb poques alternatives, segons s’ha alertat des del Consell.