Concurs Dibuix Escolar Bbva.jpg

S’obre la convocatòria de la 41a edició del Concurs BBVA de Dibuix Escolar

La Fundació Antigues Caixes Catalanes, amb el suport de BBVA, convoca el 41è Concurs BBVA de Dibuix Escolar.

L’objectiu del certamen és servir d’estímul per a desenvolupar les habilitats i capacitats de l’alumnat de primària i d’educació especial en l’àmbit del dibuix i la il·lustració. També es vol fomentar la lectura en català mentre es treballa l’educació emocional i el respecte al medi ambient.

Amb aquesta iniciativa, els mestres poden treballar els contes al centre docent des de vessants tan diverses com la plàstica, la llengua catalana i els valors socials i cívics.

‘Què li passa al corall?’ és el títol d’aquesta edició. Sis contes, escrits per Júlia Prunés (especialitzada en educació emocional) que, un any més, s’alineen amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible que l’Organització de les Nacions Unides proposa assolir per transformar el món i preservar el planeta.

A més, al blog www.contesperaprendreaser.blogspot.com es poden trobar materials i recursos proposats per l’autora per treballar-los a l’aula.

El concurs està obert a totes les escoles d’educació primària, així com a totes les escoles d’educació especial de Catalunya. Consta de tres categories:

– Primera categoria: cursos de 1r, 2n i 3r de primària
– Segona categoria: cursos de 4t, 5è i 6è de primària
– Escoles d’educació especial (CEE i EEE)

Les escoles poden presentar (fins el 18 de febrer) un dibuix per conte i categoria, fins a un total de 12 dibuixos (6 dibuixos de cada categoria, 1 dibuix de cada conte), que han de ser seleccionats prèviament a l’escola.

Les bases del concurs, document de participació i dibuix, i els contes es poden descarregar a la web https://www.fcaixescatalanes.cat/premi/concurs-dibuix-escolar/.