Premis Cambra 2023

S’obre la convocatòria d’una nova edició dels Premis Cambra

Ja estan obertes les inscripcions a una nova edició dels Premis Cambra. Amb aquests guardons La Cambra de Comerç reconeix públicament les empreses que han desenvolupat un projecte rellevant o han assolit diferents reptes d’interès.

Les categories obertes al públic en aquesta edició són: Internacionalització; Sostenibilitat; Innovació; i Start-up Emergent. Aquesta darrera és una nova categoria lligada al foment de l’emprenedoria, focus de la cerimònia d’enguany. L’acte de lliurament tindrà lloc el dijous 27 d’abril i, com és tradicional, també es lliurarà el Premi Cambra a la Trajectòria Emprenedora.

El Premi Cambra a la Internacionalització distingirà aquella empresa de la demarcació que hagi expansionat de forma sostinguda a la seva activitat internacional, amb una trajectòria creixent i assolint una posició internacional consolidada o amb fort potencial.

Per la seva part, el Premi Cambra a la Sostenibilitat guardonarà aquella empresa que hagi desenvolupat actuacions  per garantir la sostenibilitat de l’empresa. També comptarà la seva contribució als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i a l’Agenda 2030.

El Premi Cambra a la Innovació premiarà l’empresa que hagi tingut una trajectòria estretament lligada a l’impuls de la innovació, la recerca i el desenvolupament.

La nova categoria, Premi Cambra a la Start-up Emergent, guardonarà aquella iniciativa empresarial que hagi desenvolupat i iniciat la comercialització d’un producte o servei que presenti potencialitat en la seva consolidació. Cal també, una antiguitat màxima de tres anys.

Les empreses poden presentar les candidatures fins el 2 de març. La presentació de candidatures es realitza mitjançant un formulari que troben en el web dels Premis Cambra, en el que també poden descarregar les bases de participació.

El jurat

Un jurat multidisciplinari decidirà les empreses guanyadores. Per a les tres primeres categories estarà format per representants de la Generalitat i dels ajuntaments de la demarcació, membres dels òrgans de govern de la Cambra,   guardonats en anteriors edicions, representants dels patrocinadors i dels mitjans de comunicació.

Per una altra banda, el Premi Cambra a la Start-up Emergent incorpora un jurat específic. Es tracta doncs, dels actuals membres dels Grups Plató Innovació de la Cambra, que actuarà de pre-seleccionador, escollint les tres candidatures que competiran en el mateix acte de lliurament.