L’Ajuntament sondeja les empreses abans de licitar el nou aparcament del portal de Sant Roc

El govern posa fil a l’agulla amb l’aparcament del portal de Sant Roc. Aquesta setmana ha iniciat una consulta preliminar perquè empreses constructores i operadors d’aparcaments puguin conèixer l’avantprojecte i aportar propostes de cara al projecte definitiu i la definició dels termes de la futura licitació. Ho poden fer fins l’11 d’abril. La consulta servirà per conèixer quin interès desperta en el sector la construcció i explotació de l’aparcament.

L’avantprojecte parteix de l’estudi de demanda i viabilitat que l’Ajuntament va encarregar a una consultora. De les diverses alternatives plantejades s’aposta per rehabilitar l’aparcament i connectar-lo amb el de la plaça Vella per un túnel. Hi hauria una sola entrada i sortida. Això implicaria tancar els accessos del carrer Major. D’aquesta manera els conductors ja no haurien d’entrar a l’àrea de vianants. L’espai alliberat seria per les persones.

L’opció preferida manté l’entrada i sortida de l’aparcament actuals. A l’entrada, però, s’invertiria la rampa i l’accés es faria directament des de la Rambla. Evitaria així la circulació per un portal de Sant Roc que, precisament, no vol trànsit.

La consulta preliminar demana l’opinió sobre el termini més apropiat per a la concessió. També la possibilitat de destinar la primera planta de l’aparcament a càrrega i descàrrega. Explora, a més, l’acceptació d’una col·laboració publicoprivada i convida les empreses del sector a aportar solucions constructives que millorin l’avantprojecte.

L’estudi de la consultora també valorava construir una quarta planta a l’aparcament, clausurar-lo definitivament o aprofitar-ne l’estructura per a construir un dipòsit regulador del cabal del col·lector que discorre per la Rambla.

Dilluns comencen a desmuntar els accessos per a vianants

Independentment del procés per rehabilitar l’aparcament dilluns començaran les obres al Portal de Sant Roc, ja previstes amb els Next Generation, per ampliar la superfície dels vianants a base de tapar les escales d’accés al pàrquing i treure l’ascensor, en desús des de 2019.

portal sant roc ascensor escales