Sorteg Meses Districte

Sorteig dels membres dels Consells Municipals de Districte per a aquest mandat

Aquest dijous s’ha fet el sorteig de les persones que seran membres dels Consells Municipals de Districte durant aquest mandat a títol individual, sense representar cap entitat.

Les persones escollides han estat seleccionades per sorteig aleatori del Registre Municipal de Participació de la Ciutadania. Així, el sorteig ha determinat per a cada barri dues persones, un home i una dona, majors de 16 anys i empadronades al barri corresponent. Una de les dues persones és el titular i l’altra, suplent. D’aquí a dos anys, a mig mandat, els papers s’intercanviaran.

Els Consells Municipals de Districte són uns òrgans de consulta i participació dels districtes en què es divideix territorialment la ciutat, amb l’objectiu d’impulsar i desenvolupar la participació ciutadana per apropar la gestió municipal al territori.

El plenari del Consell aplega, entre altres membres, representants dels grups polítics municipals, de les entitats, associacions veïnals i de comerciants i comunitats educatives del territori que volen formar-hi part i, des de l’aprovació de l’actual Reglament de Participació Ciutadana el 2016, una persona de cada barri.