Grafic 02

Sorteig d’un sopar per a dues persones al Tapiñas per donar sang

El Banc de Sang de Mútua Terrassa engega  la tradicional campanya dels Enamorats o de #SangValentí, aquest cop en col·laboració amb el Restaurant Tapiñas Carn. Tots els donants que vinguin a fer la seva donació entre l’1 i l’11 de febrer entraran al sorteig d’un sopar per a dues persones. El sorteig es realitzarà dilluns 13 de febrer per tal que es pugui gaudir el sopar el mateix dia Sant Valentí.

Es recomana reservar cita al web donarsang.gencat.cat/mutuaterrassa triant franja horària de matí o tarda.

Perquè es necessita la sang?

Les malalties oncològiques són el primer grup de patologies a Catalunya que més transfusions necessiten, concretament de glòbuls vermells. Del total de transfusions que es fan diàriament, un 33,9% són per a malalts amb neoplàsies, és a dir, amb diagnòstics relacionats amb el càncer. Cal recordar que els processos cancerosos són, darrera de la salut cardiovascular, la principal causa de mort als països desenvolupats.

Grafic 02

La resta de  patologies que requereix més transfusions de sang a Catalunya actualment són les de l’aparell digestiu (15,5%) i de la salut cardiovascular (12,3%). Per recordar la importància d’aquest grup de pacients i la necessitat de donar sang, el Banc de Sang se suma al Dia Mundial contra el Càncer aquest dissabte 4 de febrer.

Al blog moltesgracies.net s’hi poden trobar històries de superació de donants i receptors relacionades amb el càncer.

Per altra banda, els pacients que concentren més transfusions de sang són els majors de 70 anys.

Actualment, el grup de pacients de més de 70 anys representa el gruix majoritari dels receptors de sang (un 56,6%), un 10% d’increment en l’última dècada. Però l’augment més significatiu, d’un 34%, és el dels 80 anys en endavant, que representa el 32% dels transfosos.

Cal recordar que a Catalunya cada dia calen 1000 donacions de sang per a cobrir les necessitats dels pacients ingressats als hospitals.