SOS Racisme denuncia una trentena de situacions racistes a Terrassa

En set mesos el Servei d’Atenció I Denúncia per a víctimes de racisme (SAID), detecta 13 casos a la ciutat, tot i que les situacions identificades com a racisme arriben a la trentena. Així ho revela un estudi que aquest dimecres SOS Racisme ha presentat al Casal Cívic Vapor Gran, i que és fruït d’un conveni amb l’Ajuntament per avançar en la prevenció del racisme i la no discriminació a la ciutat.

A l’acte hi ha participat l’activista afrofeminista i autora del llibre “Ser mujer negra en España”, que ha denunciat atacs i actituds racistes en ocupació, educació i habitatge. L’informe proposa diverses actuacions al voltant de la Carta Europea de Salvaguarda de Drets Humans a la Ciutat, a la qual Terrassa s’hi va adherir l’any 2.000. Fomentar espais de trobada per promoure el coneixement mutu, campanyes informatives o millorar la formació dels treballadors de l’administració, són algunes de les propostes de l’estudi per prevenir la discriminació.

El racisme es considera un atac als Drets Humans, a la Justícia i a la Dignitat. És incompatible amb la democràcia real i va molt més enllà d’una col•lecció d’estereotips i prejudicis socialment normalitzats. El racisme és un sistema d’opressió institucional que travessa la quotidianitat de les persones que el pateixen.