Subvencionen a empreses que vulguin contractar a persones aturades 

El Consell Comarcal està portant a terme des del mes d’octubre la cinquena edició del programa d’ocupació 30 Plus dirigit a persones que actualment estan a l’atur. El 30 Plus té per objectiu afavorir la inserció laboral de persones desocupades de 30 anys i més, mitjançant la contractació laboral i proporcionant-los recursos, formació i competències necessàries per ocupar un determinat lloc de treball.

Durant el proper any, 76 persones seran les beneficiàries d’aquesta experiència professional d’un mínim de 6 mesos que es complementa amb formació i acompanyament personalitzat. També se’ls ofereix orientació i acompanyament en el procés de contractació. A  més, a més es complementa amb una formació vinculada al contracte de treball, i s’ofereix experiència professional mitjançant un contracte laboral amb duració mínima de 6 mesos.

Per això l’ens comarcal ha obert el termini perquè les empreses interessades es subscriguin a la 5a edició del Programa d’ocupació 30 Plus. Les empreses rebran una subvenció econòmica equivalent al salari mínim interprofessional pels mesos de durada del contracte, fins a un màxim de 9 mesos i proporcional a la jornada laboral. El termini per subscriure contractes finalitza el 22 de juliol de 2021.

El Servei d’Ocupació de Catalunya subvencionarà els contractes subscrits en el marc del programa amb una quantia màxima de 9.947,97 euros, per una durada màxima de 9 mesos, equivalent al salari mínim interprofessional per la jornada completa o la part proporcional en funció de la jornada parcial realitzada.