Cecot Xavier Panés Oriol Alba

Suport de Cecot al posicionament de Foment en relació a la cotització de les pràctiques per al 2024

La Cecot s’ha posicionat a favor del comunicat de Foment del Treball on insta l’administració competent de Catalunya a donar una solució que garanteixi la seguretat jurídica per a les empreses, els centres i els alumnes de cara a l’any que entra.

Segon aquestes institucions, manca previsió i planificació en el procés d’obligatorietat de la cotització de les pràctiques que entrarà en vigor l’1 de gener de 2024.

La modificació del text de la Llei General de la Seguretat Social, que pretén culminar la reforma del sistema públic de pensions, fa que esdevingui obligatòria la inclusió i cotització dels alumnes universitaris i de formació professional en el sistema de la Seguretat Social durant el període de realització de pràctiques formatives i acadèmiques en empreses.

Tot i les reticències, les patronals posen en valor la labor formativa de les empreses catalanes i el seu compromís social, i anima a facilitar les pràctiques als estudiants, però avisa que actuïn amb cautela i s’assegurin que estan donats d’alta a la Seguretat Social i de concretar l’abast de les obligacions que comporta.