Suport del CDR de Terrassa i de la SAT als 14 encausats per la protesta davant del TSJC

El 23 de febrer va tenir lloc una actuació convocada pel CDR davant del Tribunal Superior de Justícia  de Catalunya per denunciar el que consideren una repressió de l’Estat espanyol. La protesta exigia “l’alliberament dels i les preses polítiques i el retorn dels i les exiliades”. Durant la protesta, un grup d’activistes dels CDR es va encadenar a les portes del Palau de Justícia en un acte de desobediència civil i resistència passiva. Poc després, els Mossos van desallotjar els manifestants i van detenir 14 de les persones que estaven encadenades, sense que hi hagués incidents.

A principis de setembre, la Fiscalia va demanar dos anys i mig de presó per a 11 de les 14 persones que van ser detingudes i identificades en aquella concentració. Ha estat acusades d’un delicte de desobediència i resistència greu. Per aquest motiu, van ser citats el dilluns 8 d’octubre als jutjats de la ciutat de la justícia, a Barcelona, per recollir l’escrit d’acusació.

Entre les 14 persones hi trobem el Cesc i el Roger, dos membre del CDR de Terrassa, el David, del CDR de Matadepera. Des del CDR de Terrassa han expressat la màxima solidaritat amb els encausats i els han recordat que mai estaran sols. També des del CDR de Terrassa i des de Solidaritat Antirepressiva de Terrassa consideren que aquestes detencions, acusacions i la criminalització dels CDR són “una mostra més que la repressió política, judicial i policial no s’atura”. “No es tracta d’un simple judici on es pretén jutjar unes persones per uns suposats fets concrets, sinó que ens trobrem davant d’un judici polític que pretén atacar als CDR i a tota la resposta organitzada des de baix que està sortint al carrer a lluitar per defensar el resultat del referèndum de l’u d’octubre”, diuen en un comunicat.

[Imatge d’arxiu]