Una extensa guia excursionista i geogràfica recull 24 rutes pel terme de Rellinars

Amb mig terme municipal dins del Parc Natural de Sant Llorenç i l’altre meitat a tocar del de Montserrat, Rellinars és un dels municipis de la comarca més visitats pels excursionistes. Conscient d’aquest potencial turístic, l’Ajuntament de Rellinars, amb la col·laboració de la Diputació, ha editat una guia excursionista i geogràfica de 300 pàgines amb 24 rutes pel seu terme.

‘Rellinars a les teves mans’ l’han fet tres geògrafs, Marc Malgosa, Marc Sámper i Joan Soler, i aporta nous continguts als habituals. A banda de la informació clàssica com les dades tècniques, el mapa, els desnivells i les indicacions, podem trobar codis QR que ens enllacen a un vídeo introductori de la ruta, a la pàgina de Wikiloc on es pot descarregar la pista i, en alguns casos, a un joc de geoamagatalls. Cada ruta és introduïda per un poema que hi fa referència i inclou també informació del patrimoni que hi trobem.

Vint de les rutes es poden fer a peu amb la família amb varietat de distàncies i desnivells, i quatre en bicicleta de muntanya. Totes són circulars excepte la que va de Rellinars a Mura, que és només d’anada. Destaca la Ruta dels Camins Perduts que es fa en tres etapes i que uneix Rellinars, Castellbell i Sant Vicenç de Castellet. La guia inclou dos mapes: un precisament per seguir bé aquesta ruta de 40 quilòmetres i un de topogràfic del terme de Rellinars a escala 1:7.500.

‘Rellinars a les teves mans’ es ven a 20 euros a l’Ajuntament i comerços col·laboradors del poble. També a entitats de fora que s’han ofert a vendre’l, com el Centre Excursionista de Terrassa.