Surt al carrer la primera guia de la Terrassa Modernista

Conèixer el passat modernista de Terrassa va més enllà de passejar-se per la fira i gaudir de les més de 300 activitats que s’hi organitzen. Aquesta setmana ha sortit als quioscos i llibreries la Guia de Terrassa Modernista, una revista de número únic editada per Èmfasi Solucions de Comunicació i coordinada per la periodista Laura Pinyol.

De fet la no es tracta d’una guia exhaustiva de la Fira Modernista sinó que pretén fer descobrir al lector que l’empremta que va deixar aquest moviment a la ciutat es pot veure tot l’any i no només aquests dies.

La revista, de 68 pàgines, es centra en el patrimoni arquitectònic i repassa el llegat que van deixar Lluís Muncunill, Josep Maria Coll i Bacardí i Melcior Vinyals, entre d’altres. També ofereix tres rutes per descobrir les fàbriques, els magatzems i les cases senyorials.

La guia inclou diverses col·laboracions, entre elles la del Centre d’Estudis Històrics, amb articles sobre obrerisme, política, cultura i dona. També dedica 13 pàgines a la Fira Modernista d’enguany, dedicada a Santiago Rusiñol, amb la programació i algunes activitats suggerides

La publicació té un preu de 2 euros i es ven a quioscos i llibreries de Terrassa. Per la Fira Modernista també es podrà trobar als punts d’informació de l’Ajuntament. En funció de l’acollida la revista podria tornar a sortir l’any que ve.