Surt al mercat el segon volum de L’Abans sobre Terrassa, un recull gràfic en fascicles de 1965 a 1995

Ja es pot trobar als quioscos, papereries i llibreries la primera entrega del segon volum del col·leccionable L’Abans, un recull gràfic de Terrassa del 1965 al 1995. És una obra de l’editorial Efadós coordinadora per la Fundació Arxiu Tobella.

El primer volum comprenia el període 1865-1965. Ara es dona continuïtat amb aquest segon, que inclou més d’un miler de fotografies, un resum en imatges de tres dècades de la història de la ciutat.

L’obra està estructurada en 7 capítols temàtics: festes i cultura popular, política i gestió municipal, esports, ensenyament, economia, arquitectura i urbanisme i, l’últim, cultura i associacions. Cada capítol va a càrrec d’un entès o entesa en la matèria: Marc Galí, Ferran Pont i Puntigam, Josep Cadalso, Màrius Massallé, Núria Beltran, Ferran Pont i Montaner i Mariona Vigués. El pròleg és de Roc Fuentes i la selecció de fotografies, de Montse Saludes.

L’obra recull els fons de l’Arxiu Tobella i de fotògrafs professionals de l’època però també és oberta a la participació de la ciutadania que hi vulgui col·laborar.

Cada capítol compta amb diversos fascicles setmanals. Cada entrega val 3,10 euros. Per Sant Jordi de 2021, les més de 800 pàgines del volum estaran publicades.  L’editorial Efadós té ja al mercat uns 135 títols de la col·lecció L’Abans sobre diverses poblacions catalanes.